Bököny.hu


 

Köszöntöm Önöket Bököny község polgárai nevében honlapunkon.

 

Megtiszteltetés számomra, hogy az interneten való barangolás során ellátogat településünkre.

Önkormányzatunk honlapja azt a célt szolgálja, hogy áttekintést nyerjünk Bököny történelméről, fejlődéséről. Az itt található oldalakat úgy állítottuk össze, hogy minél több információt kapjon a település életéről, tevékenységéről.

 

Feladatom, a település kulturális és gazdasági fejlesztése, amelyet közösen az itt élő és dolgozó emberekkel együtt képzelek el. Az eddigi fejlesztéseket továbbfolytatva újabbakkal növeljük településünk értékeit. Az itt folyó gazdasági és civilszervezetek munkássága az önkormányzati munkát erősíti, a falu hírnevét öregbíti. Ezzel az összefogással olyan lehetőségeket tudunk kiaknázni, melyek a település előnyére válnak, ezzel is erősítve a község összetartozását, közös életét.

 

Kedves látogató! Nézzen szét az oldalunkon és ha erre jár, álljon meg és nézze meg értékeinket. Várjuk szeretettel!

 

Piskolczi Géza

polgármester


 

Húsvéti köszöntő

 

Bököny Község Önkormányzata nevében

Kellemes Húsvéti Ünnepeket kívánunk minden
kedves Bökönyi lakosnak!

 

Piskolczi Géza                             Dr. Kardos Csaba
polgármester                                                jegyző

Ügyfélfogadási rend

Hétfő: 08:00 - 12:00
Kedd: 08:00 - 12:00
Szerda: Nincs ügyfélfogadás
Csütörtök: 08:00 - 17:00
Péntek: Nincs ügyfélfogadás

 

Polgármester fogadó órái: Csütörtök: 08:00 - 17:00

 

Jegyző fogadó órái: Csütörtök: 08:00 - 12:00

 

Az ügyfélfogadási rendre való tekintettel kérjük, amennyiben nem halaszthatatlan ügyben kérnek intézkedést (anyakönyvvezetés, lakcím bejelentés), szíveskedjenek az ügyfélfogadás rendjét betartani!

Közérdekű telefonszámok

Mentők: 104

Tűzoltók: 105

Rendőrség: 107

Központi segélyhívó: 112

Dr. Horváth József, háziorvos: 06-42/566-018

Dr. Komoróczy Péter, háziorvos: 06-42/566-036

Orvosi ügyelet telefonszáma: 06-42/361-644

Dr. Neuwirth Gábor, fogorvos: 06-30/978-0364

Gorgyánné Kasu Zsuzsa, védőnő: 06-30/333-8138

További közérdekű telefonszámok

Aktuális hírek

Tisztelettel és szeretettel várjuk községünk minden lakóját 2016. november 27-én vasárnap 16:00 órára az első adventi gyertya meggyújtásának ünnepségére Bököny főterére. 

Előtte a művelődési házban kézműveskedésre van lehetőség 14:30-tól 15:45-ig, Gipsz festés lesz. 

A gyertyagyújtási programon a Bökönyi Szociális Intézmény dolgozói és a Bökönyi női kar műsora várható, ünnepi beszédet mond Piskolczi Géza polgármester majd a történelmi egyházak képviseletében elsőként Molnár Csilla református lelkésznő kezdi meg az adventi készülődést és gyújtja meg az első gyertyát a község adventi koszorúján. 

Készüljünk közösen, községi szinten is a közelgő ünnepre!

A TIGÁZ-tól a FŐGÁZ-hoz érkezett fogyasztók közel fele havonta közel azonos összeget fizet a földgázért, mert a kiegyenlített részszámlázást választotta. A szolgáltatóváltás miatt azonban átmeneti változás áll be a részszámlák összegében. Ennek oka, hogy a fűtési szezon magasabb fogyasztására előre befizetett többletet a TIGÁZ a végelszámoláskor visszafizette, mivel a fűtési szezonban már nem a TIGÁZ lesz a gázszolgáltató. Az előttünk álló időszakban azonban a téli hónapok túlsúlya miatt a következő éves gázmérő-leolvasásig a megszokottnál magasabb összegű részszámlák várhatók.

Fontos tehát, hogy a fogyasztók a végelszámoláskor a TIGÁZ-tól visszakapott pénzüket tartalékolják a következő hónapok várhatóan magasabb részszámláira.

https://player.vimeo.com/video/187795689


 

Közérdekű lakossági tájékoztató! 

A TIGÁZ-tól a FŐGÁZ-hoz érkezett fogyasztók közel fele havonta közel azonos összeget fizet a földgázért, mert a kiegyenlített részszámlázást választotta. A szolgáltatóváltás miatt azonban átmeneti változás áll be a részszámlák összegében. Ennek oka, hogy a fűtési szezon magasabb fogyasztására előre befizetett többletet a TIGÁZ a végelszámoláskor visszafizette, mivel a fűtési szezonban már nem a TIGÁZ lesz a gázszolgáltató. Az előttünk álló időszakban azonban a téli hónapok túlsúlya miatt a következő éves gázmérő-leolvasásig a megszokottnál magasabb összegű részszámlák várhatók.

Fontos tehát, hogy a fogyasztók a végelszámoláskor a TIGÁZ-tól visszakapott pénzüket tartalékolják a következő hónapok várhatóan magasabb részszámláira.

Szeretnénk elkerülni, hogy az átmenetileg jelentkező magasabb kiadás a családokra váratlan pénzügyi terhet rójon, ezért mindent megteszünk annak érdekében, hogy minél több csatornán keresztül elmagyarázzuk fogyasztóinknak a helyzetet.

Erre a linkre kattintva megtekinthető a részletes tájékoztatás

http://<iframe src="https://player.vimeo.com/video/187795689" width="640" height="360" frameborder="0" webkitallowfullscreen mozallowfullscreen allowfullscreen></iframe> 

 

Bököny község önkormányzata Erzsébet - Katalin bált szervez 2016. november 26-án. 

Szeretettel meghívunk mindenkit a bálba, ahol svédasztalos vacsorával várjuk a vendégeket, Celder Attila adja a muzsikát, tomobola nyeremények várják a szerencsét próbálókat. 

A részvételi díj: felnőtteknek 2000,- Ft gyerekeknek 1000,- Ft. Jegyeket lehet vásárolni a művelődési házban és a polgármesteri hivatal portáján. A jegyek korlátozott számban kaphatóak, így kérünk minden bálózót, hogy időben gondoskodjanak a belépőjükről. 

Jegy vásárlási határidő: 2016. november 24. (csütörtök) A helyszínen már nincs lehetőség jegyet vásárolni. 

A bál helyszíne a Bökönyi Barota Mihály Általános Iskola tornaterme. 4231 Bököny, József Attila u. 2. 

Várjuk Önöket!

 

További részletekről Bobikné Sándor Erzsébet a +3620 361 6600 telefonszámon ad felvilágosítást. 

Szüreti felvonulás, szüreti bál

 

2016. október 8-án szombaton 9 órától szüreti felvonulás lesz Bökönyben. Huszárok és csikósok vezeti a hintók, fogatok sorát. Várhatóan 30-40 között lesz a felvonulók száma. A látványos felvonulás útvonala Bököny község honlapján és facebook oldalán olvasható.

A felvonulás a Lovas egyesület lovas pályájáról indul, oda várják a fogatokat már reggel 7.30-tól. Táblákkal jelezzük a gyűlekező helyét.

A felvonulás útvonala: 900 Indulás a lovas pályáról Rózsa Ferenc utca, Árpád utca, Kossuth utca, Váci Mihály utca, Kossuth utca, Makarenkó utca, Damjanich utca, Rákóczi utca, Zalka Máté utca, Dózsa György utca a piac irányában, Debreceni utca, Ady Endre utca, Béke utcán le, Ságvárin vissza az Ady Endrére, Ady Endre végig, József Attilán keresztül a Petőfi utcára, Arany János utcán át hátulról a Zrínyi utca, Vasvári Pál utca, Vörösmarty utca, József Attila utca, Rózsa Ferenc utca, vissza érkezés a lovas pályára.

Este 19 órától a Sport étteremben szüreti mulatsággal folytatják a napot. A részvételi díj 1500,-Ft vacsorával. A zenét Celder Attila biztosítja, jó hangulatú program igérkezik. 

Bővebb felvilágosítást a +3620 361 6600 telefonszámon Bobikné Sándor Erzsébet ad.

Mindenkit szeretettel várunk rendezvényünkre.